Založ si blog

O Ficovej prezidentskej budúcnosti rozhodnú ľavicoví NEvoliči Smeru

Robo Fico je podľa prieskumov najpopulárnejší a zároveň najnepopulárnejší politik na Slovensku. Voliči Smeru ho milujú, voliči pravice ho nenávidia – literárne povedané. Je však tretia sila. Voliči, čo na neho „kašlú“. A o tých mu vo voľbách na prezidenta pôjde. Bude sa musieť vyvliecť z Mečiarovho kožucha, ktorý znamenal v minulosti symbol najvyššej popularity i najvyššej antipatie.

Tí, čo na neho „kašlú“, tvoria veľmi dôležitý jazýček na váhach. Tí ľavicoví voliči hlas pravicovým kandidátom na prezidenta s veľkou pravdepodobnosťou nedajú. Dajú ich skôr Ľubici Blaškovej alebo Jozefovi Behýlovi, či kandidátovi KSS, ktorí sa orientujú od stredu doľava (pozn. Ľubica Blašková je moja menovkyňa priezviskom, nie sme v žiadnom príbuzenskom vzťahu). Samozrejme, budú dve prezidentské kolá.  Robo Fico v prvom kole bude na hranici 40 %. Zvyšných 60 % hlasov sa bude rozdeľovať medzi viac ako 10 kandidátov. Ani spomedzi pravicových kandidátov nie je jasný adept do druhého kola. Prieskumy vykazujú, že druhým kandidátom, ktorý sa postaví Ficovi, bude ten, ktorý prekročí 15 %. Po ohlásení kandidatúry Roberta Fica a podpore SDKÚ Pavlovi Hrušovskému sa už čaká iba na posledného hráča, ktorý hodí kocky. Na Ivetu Radičovú. Nie už však na to, či bude kandidovať. Ale na to, ČI a KOHO podporí spomedzi pravicových kandidátov na prezidenta. Pamätníci si spomenú, ako Iveta Radičová pobehovala okolo tribúny na námestí SNP v novembri 1989, ako taká „proviantčíčka“, keďže robila  „zásobovanie“ pre Milana Kňažka, Jána Budaja, Jara Filipa a manžela Stana Radiča. Čo myslíte, koho asi by tak najskôr mohla podporiť vo voľbách? Žeby Milana K. ? Žeby novembrový tribún na dôchodku porazil úradujúceho premiéra  v extrémnej jazde do prezidenského paláca? A tu sme práve pri ľavicových voličoch – NEvoličoch Smeru. Spočítajú Kňažkovi ľavicoví voliči ten novembrový podvod, ako ho oni nazývajú?

Takže v konečnom dôsledku, o tom, či Fico bude prezidentom rozhodnú práve ľavicoví voliči, ktorí (dnes už) Smer nevolia. Možno ho aj niektorí volili v minulosti. Po mnohých smeráckych podvodoch voči samotnej myšlienke sociálnej demokracie, ostatným ľavicovým skupinám, to nemusí byť celkom isté a skôr sa rozhodnú v druhom kole voliť nohami. Zostanú doma a nechajú to na voličoch pravice. Prečo by mali podporiť Fica v druhom kole, keď on ich nikdy nepodporil. Práve naopak, oklamal ich, podviedol atď… Tie ISTOTY  sú len pre vyvolených v Smere.  Tak nech si to ten Smer, ako sa hovorí, „ vyžere“, povedia si. Takže o Ficovej budúcnosti rozhodnú potenciálni voliči Ľubice Blaškovej, Jozefa Behýla a kandidáta KSS.

 

Na čo a komu slúži manipulatívny portál humanisti. sk?

22.07.2017

Portál humanisti.sk použil citát Rastislava Blaška na FB, aby vyzval Mariána Tkáča na odstúpenie z postu predsedu Matice Slovenskej? V koho hlave sa zjavila táto myšlienka? Načo majú slúžiť takéto mediálne manipulácie? Čo sa za tým skutočne skrýva? Zaslané na e-mail: redakcia@humanisti.sk dňa 22.7. 2017 o 17:42 hod. Dobrý deň. Touto cestou žiadam o okamžité [...]

Hliadky vo vlakoch? Kamerový monitoring v autobusoch?

13.07.2017

Doteraz som pociťoval veľkú rezervovanosť voči hliadkam v zelených tričkách istej politickej strany, ktorá v rizikových úsekoch železníc nahrádza to, čo má robiť štát, štátna polícia alebo železničná polícia. Žiaľ, policajti dostávajú úlohy od svojich nadriadených podľa princípu padajúceho h.., že sa musia zaoberať najmä výpalným na cestách, miesto [...]

Časy, keď som bol podpredsedom SDSS. . .

11.03.2014

Pri jednej komunikácii na sociálnej sieti mi jeden diskutér pripomenul, že som sa kedysi angažoval za istú stranu. Tak som mu pripomenul, že to bola Sociálnodemokratická strana Slovenska, do ktorej som po dvoch rokoch pozorovania (1990 – 1992) vstúpil v marci 1992 po oznámení Alexandra Dubčeka vstúpiť do tejto strany. Časy ubehli, a niečo som tej strane venoval. Prešiel [...]

požiar, václavské námestie, praha

Na Václavskom námestí horelo, dym bolo vidieť z celej Prahy

28.03.2024 14:21

Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

Čína Filipíny Juhočínske more lode

Čína a Filipíny sa vzájomne obvinili z eskalácie napätia v Juhočínskom mori

28.03.2024 14:07

Loď čínskej pobrežnej stráž v sobotu zablokovala filipínske zásobovacie plavidlo, poškodila ho vodným delom a zranila pri tom troch filipínskych vojakov.

medveď, Liptovský Mikuláš

Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny

28.03.2024 13:53

Počas monitorovania medveďa bolo s dronmi nalietaných približne 74 kilometrov.

česko rusko ambasáda

Proruská špionážna sieť útočí proti EÚ: Poľsko a Česko spustili vyšetrovanie, majú zistenia týkajúce sa Slovenska

28.03.2024 13:50

Poľská kontrarozviedka (ABW) vyšetruje činnosť proruskej špionážnej siete zameranej proti členským štátom a orgánom Európskej únie.

Rastislav Blaško

ZÁKON. PORIADOK. SPRAVODLIVOSŤ. SOLIDARITA. STATOČNOSŤ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 50179x
Priemerná čítanosť článkov: 3584x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy