Založ si blog

Hliadky vo vlakoch? Kamerový monitoring v autobusoch?

Doteraz som pociťoval veľkú rezervovanosť voči hliadkam v zelených tričkách istej politickej strany, ktorá v rizikových úsekoch železníc nahrádza to, čo má robiť štát, štátna polícia alebo železničná polícia.
Žiaľ, policajti dostávajú úlohy od svojich nadriadených podľa princípu padajúceho h.., že sa musia zaoberať najmä výpalným na cestách, miesto toho, aby plnili to čo majú napísané na autách: Pomáhať a chrániť. Na margo toho musím povedať, že vládna a oligarichiská elita nevytvára podmienky pre plný výkon práce polície, prokuratúry a súdov. Úradujúca ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská ide predávať budovy súdov, okrem iného.
Z našich daní sa platia štátne úrady, ktoré naopak prelievajú peniaze za prenájmy do súkromných vrecák. Takže nakoniec na ochranu cestujúcich vo vlakoch nezostávajú peniaze a polícia si musí vypaľovaním na cestách na seba zarobiť.
Tak ako som pociťoval túto rezervovanosť ako politický marketing istej politickej strany, páči sa mi to, že vydržali. Páči sa mi tá vytrvalosť a neodradenie sa od atakov kaviarenských fajčiacich povaľačov, čo ešte idú vítať islamistov. Títo politickí kaviarenskí povaľači slamku nepreložili, cez mimovládne organizácie parazitujú na štátnom rozpočte za pomoci tajných služieb. Títo kaviarenskí povaľači nikdy nepôjdu pomáhať, ale iba nenávistne vypisovať.
Takže, ak som bol rezervovaný voči týmto zeleným hliadkam vo vlakoch začínajú mi byť tak pomaličky potichučky celkom sympatické, akosi s tým už nič nenarobím. Lebo ak zlyhávajú štátne inštitúcie, musia si pomáhať ľudia sami, ako len vedia. Aj keď niekto za to zbiera politické body. Chcel by som vidieť straníkov z vlády alebo valnej časti opozície, či oni pôjdu hliadkovať do vlakov na tratiach stredného a východného Slovenska. Alebo na trate na Záhorí v okrese Malacky.

Kto sa nájde a zriadi takéto hliadky vo vlakoch v Bratislavskom kraji?
A na záver: čo si myslíte o tomto bode?

Mestská hromadná doprava v Bratislave – monitorovanie každého autobusu, električky a trolejbusu kamerami, vytvorenie kamerového dispečingu s okamžitým napojením na štátnu a mestskú políciu na zabránenie vandalizmu a útokom voči cestujúcich.

Ak si myslíte, že aj na iných tratiach v Bratislavskom kraji je potrebné zriadiť župné hliadky, dajte svoje tipy.

 

 

 

 

Na čo a komu slúži manipulatívny portál humanisti. sk?

22.07.2017

Portál humanisti.sk použil citát Rastislava Blaška na FB, aby vyzval Mariána Tkáča na odstúpenie z postu predsedu Matice Slovenskej? V koho hlave sa zjavila táto myšlienka? Načo majú slúžiť takéto mediálne manipulácie? Čo sa za tým skutočne skrýva? Zaslané na e-mail: redakcia@humanisti.sk dňa 22.7. 2017 o 17:42 hod. Dobrý deň. Touto cestou žiadam o okamžité [...]

Časy, keď som bol podpredsedom SDSS. . .

11.03.2014

Pri jednej komunikácii na sociálnej sieti mi jeden diskutér pripomenul, že som sa kedysi angažoval za istú stranu. Tak som mu pripomenul, že to bola Sociálnodemokratická strana Slovenska, do ktorej som po dvoch rokoch pozorovania (1990 – 1992) vstúpil v marci 1992 po oznámení Alexandra Dubčeka vstúpiť do tejto strany. Časy ubehli, a niečo som tej strane venoval. Prešiel [...]

Do Európskeho parlamentu treba (aj) zvoliť nezávislých kandidátov

26.02.2014

OZ Spoločnosť práv občanov navrhuje na poslanca Európskeho parlamentu predsedu združenia PhDr. Rastislava Blaška Občianske združenie Spoločnosť práv občanov (OZ SPO) má záujem zúčastniť sa volieb do Európskeho parlamentu, ktoré sa uskutočnia 24. mája 2014. Inšpiráciou pre OZ SPO je nominácia Eurokomisára a nestraníka Maroša Šefčoviča do čela kandidátnej [...]

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

Abrams, Ukrajina

Tankom Abrams sa na Ukrajine nedarí. Vyskúšajú ruskú korytnačiu taktiku?

28.04.2024 06:00

Ukrajina dostala od USA 31 tankov Abrams M1A1. O päť už prišla a ďalšie tri boli poškodené.

Rastislav Blaško

ZÁKON. PORIADOK. SPRAVODLIVOSŤ. SOLIDARITA. STATOČNOSŤ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 50269x
Priemerná čítanosť článkov: 3591x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy